Bu site emekli olmuştur. Arşiv amaçlı olarak BT AKADEMİ sponsorluğunda yayın hayatına devam etmektedir.




C#nedir?com
 
Site İçi AramaSİTE İÇİ ARAMA
Üye Girişini AçÜye GİRİŞİ
Üye girişi için tıklayın.
Kullanıcı Adı
Şifre
 
Beni her zaman hatırla
Bir hafta boyunca kullanıcı bilgilerinizi kullanıcı çıkışı yapana kadar hatırlar. (Paylaşılan bilgisayarlarda önerilmez.)
 
Şifremi / Kullanıcı Adımı unuttum.
 
.net TV RSS GÜNCEL MAKALELER
emre TAŞ
Başlangıç
emre TAŞ
yazının devamı >
Hüseyin Çelik
Captcha ve Captcha'nın OCR ile analizi
Hüseyin Çelik
yazının devamı >
Önsel Akın
NHibernate
Önsel Akın
yazının devamı >
Mehmet Sencer Karadayı
Lightswitch' e Giriş
Mehmet Sencer Karadayı
yazının devamı >
emre TAŞ
Başlangıç
emre TAŞ
yazının devamı >
Makale Gönder Bende Yazmak İstiyorum
.net TV RSS.NET TV
Android OS Üzerinde Yazılım Geliştirme Android OS Üzerinde Yazılım Geliştirme - Kubilay Kulaoğlu
Android ile Programlamaya Başlangıç Android ile Programlamaya Başlangıç - kubilay Kulaoğlu
WPF-Chart  Kontrolü WPF-Chart Kontrolü - Görkem Sezgin
Silverlight'a Temel Bakış Silverlight'a Temel Bakış - Görkem Sezgin
Linq Teknolojisi Linq Teknolojisi - Görkem Sezgin
Video Gönder Bende Yayınlamak İstiyorum
anketAnket
.NET Yeniliklerini Takip Etmek Sizin İçin Nekadar Önemli ?


Diğer anketler ve sonuçları için tıklayın.
  Diğer Herşey
Sponsorlar
BT Akademi
Medya Portakal
Video Hosting Sponsoru
Csharpnedir.com bir Ineta üyesidir
Uzman Abi
Her Yönüyle C# - Sefer Algan
 
PDC 2003 (Professional Developer Conference) tamamlandı.
Biletleri günlerce önceden biten ve geleneksel olarak düzenlenen profesyonel geliştiriciler konferansı PDC 2003 Microsoft'un yeni vizyonlarından Whidbey, Yukon ve Longhhorn teknolojileri çerçevesi içinde gerçekleşti.
PDC 2003, Microsoft'un yol haritasını bir anlamda açıkca belgelemiş oldu. PDC'de ele alınan konuların başında kod adları Whidbey, Yukon ve Longhorn olan kavramlar bulunmakta. Whidbey, Framework 2.0'ın da içinde bulunduğu yeni Visual Studio.NET versiyonunun kod adıdır. VS.NET 2004 olarak ta anılan bu ürünün 2004 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunulmasu beklenmektedir. Yukon, yeni SQL Server versiyonudur. VS.NET Whidbey ve SQL Server Yukon ürünlerinin birbirleriyle uyumlu çalışacağı söylenmektedir. VS.NET Whidbey, yeni veritabanı sunucusu için built-in destek sağlayacağı söylenmektedir. Örneğin artık kod yardımıyla saklı yordamlar(stored procedure) yazılabilecektir. Son ve en önemli kavram ise Longhorn. Longhorn, Microsoft'un yeni işletim sistemi teknolojisine verdiği kod addır. Longhorn işletim sistemi hem kullanıcılara hemde uygulama geliştiricilere bir çok yeni kavram ve altyapı sunmaktadır. Bu işletim sisteminin 2005 yılında piyasa sürülmesi beklenmektedir. Longhorn ve onun getirdiği yeni servisilerle tam uyumlu çalışacak olan yeni VS.NET versiyonunun kod adı ise Orcas. Visual Studio.NET Orcas ta doğal olarak 2005 yılında piyasaya sürülecektir.




Longhorn işletim sisteminin yeni görsel arayüzü, uygulama geliştirme modeli ve iletişim servislerinin de ayrıca kod adları belirlenmiştir. Bu kod adlar ve açıklamaları aşağıda listelenmiştir.

Avalon

Microsoft işletim sistemlerinin yeni grafik arayüzü arabirimine verilen addır. Hali hazırda GDI+ olarak geçen bu arayüz artık vektör tabanlı ve 3 boyutlu grafikleri daha rahat destekler hale getirilecektir. Yüksek performans ve bellek gerektiren bu arayüzü kullanabilmek için 5 yıl önce aldığımız PC leri çöpe atmamız bile gerekebilir. Zira Microsoft yetkililerine göre XP ve 2003'ten sonra Longhorn ve beraberinde gelen Avalon, Windows 3.1'den Windows 95'e geçiş gibi büyük bir teknolojik gelişimdir.

XAML(Extensible Application Markup Language) yardımıyla windows programlama modeli de değişecektir. Artık windows uygulamarında da görsel arabirimi ve kodu birbirinden ayırabileceğiz. Zira XAML, hali hazırda bulunan ASP.NET teki code-behind tekniğine benzer çalışmaktadır ve XML teknolojisine dayanmaktadır.

İndigo

Geleceğin iletişim servislerinden olan Web Servislerinin ve .NET Remoting API lerinin birleştirilerek daha esnek iletişim servislerinin oluşturulduğu kümenin kod adıdır. Bekleyip neler olduğunu görelim...


WinFS

Longhorn işletim sistemi ile gelen yeni bir dosyalama sistemidir. Kimi kaynaklarda bu kod adı Win File System kimi kaynaklarda ise Win Future Storage olarak geçmektedir. Ancak MSDN de File System olarak geçtiğini belirtmekte fayda var. WinFS sisteminde dosya yapıları NTFS ve FAT sistemlerinden tamamen farklı formatta olacaktır.

Son olarak yakın bir gelecekte piyasaya sürülecek kod adı Whidbey olan yeni Visual Studio.NET versiyonundan bahsedelim. Bu versiyon da gerek dil gerekse IDE bakımından bir hayli değişikliklere uğramış durumda.


VS.NET Whidbey

Whidbey Visual Basic.NET, C# dillerindeki ve ASP.NET teki değişikliklerle ön plana çıkmaktadır. Özellikle ASP.NET e eklenen master pages ve yeni klasörleme sistemi ile C# diline eklenen yeni özellikler geliştiricileri bir hayli sevindirecektir. Profesyonel geliştiricilerin hoşuna gidecek en önemli yeni özellik C# diline eklenen C++ taki şablon yapılarına benzeyen generics ler ve VB.NET e eklenen operatör yükleme ve XML dökümantasyon özellikleridir.

Ayrıca hızlı yazılım geliştirebilme adına IDE 'ye de bir takım yeni görsel özellikler eklenmiştir. Özellikle kod yazarken ve hata ayıklarken IDE nin açıklayıcı bilgiler vermesi önemli sayılabilecek özelliklerdendir.


PDC 2003 ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

 
  • Yazılan Yorumlar
  • Yorum Yaz
Bu konu hakkında yayınlanan yorum bulunmamaktadır.
"Yorum Yaz" tabını kullanarak sizde yorumlarınızı yazabilirsiniz.
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi için tıklayın.
Üye değilseniz Üyel Ol linkine tıklayarak üyeliğinizi hemen başlatabilirisniz.
 
SON 10 Haber
» Uygulama Geliştirme Yarışması
» Microsoft Yazılım Teknolojileri
» BT Akademi Eğitim Takvimi
» BT Akademi Ankara'da
» BT Akademi’den MCPD Eğitimi...
» MVC Eğitiminde Kampanya
» İş İlanı : Avenn Group
» IT Proje Yönetimi
» ASP.Net MVC Framework Semineri
» Silverlight 3.0 Programı